18 de gener de 2017

Comunicat de CCOO sobre les afectacions del Pla Urbanístic a Llotja Sant Andreu


Representants de CCOO es reuneixen amb la gerent del districte de Sant Andreu per a fer seguiment de les afectacions a l'Escola i demanen una reunió informativa per a la comunitat educativa

  

 Des de les CCOO de Catalunya hem compartit des del primer dia la preocupació per les afectacions a la Seu de Sant Andreu pel Pla Urbanístic que contempla la construcció d'un Poliesportiu amb pistes de patinatge reclamat històricament pels veïns de Sant Andreu.


Al conèixer la magnitud i l'abast del projecte CCOO vam pressionar a l'actual consistori i s'ha aconseguit un projecte esperançador modificant el projecte, i que sembla que minimitzarà les afectacions a les instal.lacions de l'Escola i consolidarà per a Llotja els tallers de forja, d'escultura i d'il.lustració que estaven previstos com a vestuaris del nou Poliesportiu. A petició de CCOO la regidora del districte Laia Ortiz i el regidor d'educació Raimundo Viejo van explicar en el primer claustre del curs el replantejament del pla urbanístic.

Naus afectades pel Pla inicial

 Ahir dimarts 17 de gener vam mantenir una reunió amb la gerent del districte, la Sra. Carme Turégano López on se'ns va informar de l'estat del pla, les possibles afectacions i els inicis de les obres:
  •  L'Ajuntament cedirà a l'Escola Llotja el Banc d'Aliments i el Teatre del carrer Berenguer de Palou i per voluntat pròpia sembla que financiarà totalment l'obra de l'entrada provisional i del canvi de lloc de les instal.lacions afectades.
  • L'equip actual de l'Ajuntament ha mantingut en tot moment el diàleg amb la Generalitat, la direcció de Llotja i el sindicat CCOO.
  • S'afectarà el vestíbul d'accés i la consergeria, els lavabos de l'entrada, el magatzem d'escultura, el magatzem davant l'aparcament de cotxes , la pèrgola d'entrada i l'estació transformadora que dóna llum a l'Escola i part del veïnat.
  • L'entrada provisional serà pel carrer Pare Manyanet, es farà el vestíbul i la consergeria a la Nau.
  • Les obres, probablement, resoldran les necessitats funcionals dels equipaments afectats de l'Escola.
  • Es preveu l'inici de les obres el mes d'abril, i l'inici del Poliesportiu a inicis del 2018.
  • Queda per a determinar els usos de la resta d'equipaments del carrer Berenguer de Palou, en principi, es preveuen habitatges, una caserna de la Guàrdia Urbana i un Institut.
  • Queda per a determinar la catalogació dels equipaments del carrer Berenguer de Palou, amb les limitacions que pot tenir per a futurs equipaments educatius.
 CCOO ha demanat a la gerent del districte que l'Ajuntament mantingui un diàleg obert i constant amb la comunitat educativa de l'Escola Llotja i es convoqui properament una reunió informativa o claustre extraordinari amb la presència de l'Ajuntament per a explicar l'estat actual del pla,les afectacions, el plànols i el futur dels equipaments del carrer Berenguer de Palou.

Vista de les instal.lacions afectades pel Pla