16 d’octubre de 2016

Descarrega't l'informa de CCOO: oposicions FP i valoració de l'inici de curs

Oposicions insuficients d'un Govern que no té l'educació ni la Formació Professional en les seves prioritats. Descarrega't l'informa de CCOO: oposicions d'FP i valoració de l'inici de curs.


MENYS RECURSOS, MÉS PRECARIETAT

La inversió en educació a Catalunya està per sota de la mitjana estatal i del 3% del PIB, igualant la inversió de països com Laos o Perú.
Mentre des del 2011 el pressupost de la Generalitat s’ha incrementat en un 5%, la inversió educativa ha caigut en un 17% a Catalunya, el que constitueix un exemple de les polítiques neoliberals que pretenen mercantilitzar l’educació i la formació deixant al marge als qui menys recursos tenen.
CCOO considera totalment insuficients les 300 places convocades per a un volum d'interinatge que representa el 36,3% del total de docents de l’FP i en algunes famílies professionals aquest supera el 50%.
Per cobrir les necessitats del sistema educatiu català caldrien més d’11.000 places en total i més de 2.000 places d’ FP. Així es reduiria el nombre d'interins al 5% tal i com va aprovar el Parlament de Catalunya el passat juny del 2016.
CCOO sempre hem lluitat per l’estabilitat del col·lectiu docent, per això, l’acord del 2005, signat per CCOO en solitari, incloïa, entre d’altres millores per al personal interí, un pacte destabilitat amb una oferta pública de treball àmplia que va estabilitzar les plantilles. També va millorar el sistema d'accés amb garanties i facilitat d'entrada, així com el pagament dels estadis. Amb l’excusa de la Crisi el Departament va aplicar unilateralment des del 2010 la modificació o el suspens de les millores aconseguides.


LA LLUITA DE CCOO DÓNA FRUITS

Gràcies a la pressió que CCOO ha realitzat en la seva representació a la Confederació Europea de Sindicats (CES) el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictat sentències tenint en compte l’Acord marc sobre el treball de durada determinada.
D’aquesta forma es penalitzen les polítiques de governs que com el català han ignorat les taxes de reposició mitjançant l’abús de l’interinatge.
Si consideres que aquesta sentència t’afecta contacta amb el teu delegat/da de CCOO o adreçat a la bústia electrònica: