11 d’abril de 2014

Èxit de la IV Jornada de FP: "La FP Bàsica de la LOMCE i els PQPI".

Davant d'una sala d'actes pràcticament plena el Director General de FP, va mostrar poca empatia amb el disseny de la nova etapa de FP Bàsica així com el marge del Reial Decret estatal per a oferir d'altres programes post-obligatoris.
El passat 1 d'Abril, es va celebrar la IV Jornada de FP de la Federació d'Educació de CCOO a la sala d'actes de la seva seu a Barcelona. L'espai es va omplir pràcticament en la seva totalitat per professionals del sector dels programes de segona oportunitat, de la Formació Professional i de l'àmbit educatiu i polític. Els assistents van seguir amb molt interès i participació les diferents exposicions que tenien com a centre l'eliminació dels Programes de Qualificació Professional Inicial amb l'aparició de la Formació Professional Bàsica de la LOMCE així com l'articulació d'una proposta alternativa per part del Departament d'Ensenyament i de CCOO.

Els diferents ponents van seguir l'ordre previst en el programa que podeu veure a continuació, així com l'accés a les presentacions que es van utilitzar a la Jornada i algunes imatges d'aquesta:


16 h            Presentació. Joan Carles Gallego. Secretari general de CCOO.

16:05h         Els joves que no acrediten l'ESO. Què fem, què podem fer?.                                       Jaume Funes. Psicòleg, educador i periodista.

16:50 h        Els PQPI a Catalunya. Taula rodona.
Begonya Gasch, PQPI Fundació Llindar, Cornellà. Marco Tulio Reyes, FIAP La Mercè, Barcelona. Martín Rolando. PQPI Centre d'estudis Sant Francesc, Barcelona. Fidel Troya, PTT Terrassa.

17:50 h        FPbàsica LOMCE.
Montse Milán. Polítiques educatives, Federación de enseñanza de CCOO. Consejo Escolar del Estado.

18:40 h        Oferta de programes dirigits a joves que no acrediten l'ESO. Curs 2014-2015. Rosa Solans, Responsable de Servei dels PQPI. Melcior Arcarons, Director general de FP. Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

19:20 h        Resumi propostes de CCOO.
Eduard Requena. Responsable de FP. Federació d'educació CCOO
                   Carles Martínez. Responsable de Qualificacions. Secretaria de                                      socioeconomia de CCOO. Consell de FP de Catalunya.

19:45 h        Cloenda. Montse Ros. Secretària general de CCOO educació.

NOTA: podeu visualitzar els materials a cada apartat del programa o accedir al CONJUNT DE MATERIALS DE LA JORNADA.